A.J. Philippe home
kantoor Deloitte - fase 2


Voor SLOUGH PROPERTIES in Diegem heeft A.J. Philippe de bouwprojecten opgevolgd van de gebouwen fase 1 en fase 2 in het Pegasus Park 2 gelegen aan de Berkenlaan in Diegem. DELOITTE is de gebruiker van beide gebouwen.

Elk gebouw heeft zes bovengrondse verdiepingen van elk 1 450 m² en drie ondergrondse verdiepingen met parkeerplaatsen. Elke verdieping heeft een centrale kern met de trap, de liften en de sanitaire ruimten en daarrond grote landschapskantoren.

De structuur van de gebouwen is in beton waarvan het merendeel in prefab. De gevels zijn in baksteen met ramen in aluminium. De kantoren zijn uitgerust met verhoogde vloeren en verlaagde plafonds. De gebouwen zijn gekoeld met ventilo-convectoren voor gebouw 1 en met koelbalken voor gebouw 2.

Een bijzondere opgave voor beide projecten was de integratie van de inrichtingswerken in het basisproject. De werven van beide gebouwen waren gestart als promotiegebouwen met lege landschapskantoren. In de loop van het bouwproces werd de gebruiker bekend en werden de nodige aanpassingen en inrichtingswerken (individuele kantoren, vergaderlokalen, keuken en cafetaria met bijhorende aanpassing van verlichting, verluchting en koeling) geïntegreerd is de lopende werken en dit met een nauwelijks verlengde uitvoeringstermijn.

Credits  
opdrachtgever Slough Properties
gebruiker Deloitte
ligging Berkenlaan 8b
1831 Diegem
periode 2000-2001
oppervlakte 14.100 m² waarvan 5.400 m² ondergrondse parking
budget niet vermeld op vraag van opdrachtgever
architect architectengroep PSK, Sint-Truiden
ingenieur stabiliteit Abidt, Brussel
ingenieur technieken Air Consult Engineering, Brussel
algemene aannemer TV Van Laere - Strabag
aannemer elektriciteit GLE, Brussel
aannemer HVAC CVT, Turnhout


bottom
design & development: web-2-go by ace-it