A.J. Philippe home
verbouwing herenwoning Brouwershuis


De oorspronkelijk 17de eeuwse herenwoning aan de straatzijde van de mouterij-site werd in 2002 volledig gerenoveerd en met respect voor de historische interieurs omgevormd tot kantoor (ontwerper Pieter Vandenhout). Deze renovatie vormde het eerste deel van de ontwikkeling van de site. In een tweede fase wordt de mouterij zelf aangepakt en uitgewerkt als woongebied (2007-2009, ontwerper VBM Architecten).

De verbouwing van het Brouwershuis in 2006-2007 (ontwerper Pieter Vandenhout) maakt van het kantoor een ruime woning, met opnieuw aandacht voor de bestaande interieurs waaraan zowel traditionele als hedendaagse interieurelementen worden toegevoegd.
De gevels en de tuin zullen samen met het beëindigen van de werken aan de mouterij verder afgewerkt worden.

De opdracht van A.J. Philippe in deze verbouwing is de projectopvolging als afgevaardigde van de bouwheer, vanaf de fase aanbesteding. Dit houdt in : budgetcontrole, begeleiding van offerteaanvragen en bestellingen, volgen en rapporteren van de werfvergaderingen, planningscontrole en financiële en administratieve opvolging.

Credits  
opdrachtgever Dewallens - Deroo
ligging Leuven
periode 2006-2007
medewerker Mieke Vander Cammen
architect Pieter Vandenhout, Leuven

 

bottom
design & development: web-2-go by ace-it