A.J. Philippe home
verbouwing kantoorgebouw Acerta


De verbouwing van de hoofdzetel van ACERTA hield in het behoud van de structuur van het gebouw, terwijl de volledige binneninrichting en technische uitrusting van het gebouw werden vernieuwd.
Een bijzondere moeilijkheid bij de uitvoering was dat het gebouw in gebruik bleef tijdens de verbouwing. Om dit te realiseren werden de werken in fasen uitgevoerd waarbij in elke fase een deel van het gebouw diende ontruimd te worden. Na elke bouwfase volgde een interne verhuizing. Deze uitvoeringswijze vroeg bijzondere aandacht voor een nauwgezette planning en een correcte communicatie over de werken aan de gebruikers en de omgeving.

Credits  
opdrachtgever Aktiefinvest en Acerta
ligging Diestsevest 14
3000 Leuven
periode 2004-2006
oppervlakte 10.000 m²
budget 5,4 mln. EUR excl. BTW
architect AR-TE, Leuven
ingenieur stabiliteit STABO, Leuven
ingenieur technieken kantoren  STABO, Leuven
veiligheidscoördinator STABO, Leuven
algemene aannemer Cordeel, Hoeselt


bottom
design & development: web-2-go by ace-it